Jadłospis
Legenda alergeny
A1 - gluten A3 - jaja i produkty pochodne A4 - ryby i produkty pochodne A7 - mleko i produkty pochodne
A8 - orzechy A9 - seler A10 - gorczyca
Tygodniowe menu
|
|
OBIAD |
PODWIECZOREK
|
4 VIII PONIEDZIAŁEK |
|
zupa ogórkowa (200ml) A7,9 pierogi leniwe z masłem (200g) A1,3,7 banan herbata z cytryną (200ml)
|
drożdżówka z jabłkiem(50g) A1,3,7 jogurt naturalny (150g)A7
|
5 VIII WTOREK |
|
zupa buraczkowa (200ml) A7,9 kurczak w panierce pieczony (100g) ziemniaki z masłem (200g) A7 surówka wiosenna (100g) woda (330ml)
|
muffinka (50g)A1,3,7 brzoskwinia |
6 VIII ŚRODA |
|
zupa jarzynowa (200ml) A7,9 gyros drobiowy (100g) A1,3 ryż (50g) A1 surówka królewska (100g)A7 sok owocowy (200ml)
|
zawijaniec drożdżowy z jabłkiem (50g) A1,3,7
|
7 VIII CZWARTEK |
|
zupa pomidorowa z makaronem (200ml) A1,3,7,9 pulpet w soaie koperkowym (100g) A1,3,7 kopytka (200g) A1,3,7 surówka z buraków (100g) woda (330ml)
|
tartoletka (50g) A1,3,7 jogurt naturalny (150g) A7
|
8 VIII PIĄTEK |
|
zupa krupnik (200ml) A7,9 paluszki rybne (100g) ziemniaki z masłem (200g) A7 surówka colesław (100g) A7 sok owocowy (330ml)
|
jagodzianka (50g) A1,7 jabłko
|