Jadłospis
Legenda alergeny
A1 - gluten A3 - jaja i produkty pochodne A4 - ryby i produkty pochodne A7 - mleko i produkty pochodne
A8 - orzechy A9 - seler A10 - gorczyca
Tygodniowe menu
|
|
ŚNIADANIE / oddziały przedszkolne |
OBIAD / oddziały przedszkolne szkoła |
PODWIECZOREK / oddziały przedszkolne |
|
3 XI PONIEDZIAŁEK |
kiełbasa szynkowa (20g) serek topiony (50g) A7 pieczywo z masłem (50g) A1,7 pomidor (20g) kakao (200ml) |
zupa krupnik na kurczaku (200ml) A9 pierogi leniwe z masłem (200g) A1,3,7 woda (330ml) mus owocowy (100g)
|
drożdżówka z serem (50g) A1,3,7 jogurt naturalny(150ml) A7
|
|
4 XI WTOREK |
płatki ryżowe na mleku (200ml) A1,7 pasztet drobiowy (50g) pieczywo z masłem (50g) A1,7 ogórek małosolny (20g) herbata z cytryną (200ml)
|
zupa buraczkowa na maśle (200ml) A7,9 schab pieczony w sosie (100g) A7 ziemniaki z masłem (50g) A7 surówka z ogórkiem kiszonym (100g) A7 sok owocowy (200ml)
|
kajzerka z masłem (50g) A1,7 serek waniliowy(135g)
|
|
5 XI ŚRODA |
kółka miodowe na mleku A1,7,8 szynka mielona(20g) kajzerka z masłem (50g) A1,7 herbata z cytryną (200ml) ogórek zielony (20g) |
zupa z soczewicy na maśle (200ml) A9 gyros drobiowy (100g) A1,7 ryż (50 g) A7 surówka colesław(100g)A7 woda (330ml)
|
wafle andruty (50g) A1,3,7 skyr ananas - chia (150g) A7 |
|
6 XI CZWARTEK |
polędwica (20g) pasta rybna (50g) A3,4,7 chleb z masłem (50g) A1,7 papryka (20g) kakao (200ml) |
zupa z fasolki szparagowej na maśle (200ml) A1,7,9 pulpet w sosie koperkowym (100g) A1,3,7 kasza gryczana (50g) surówka z czerwonej kapusty (100g) A7 sok owocowy (200ml)
|
kajzerka z masłem (50g) A1,7 kabanos (50g) rzodkiewka
|
|
7 XI PIĄTEK |
chałka z masłem (20g) A1,7 twarożek (50g) A7 konfitura truskawkowa herbata z cytryną (200ml) |
zupa pieczarkowa na maśle (200ml) A1,7,9 nuggetsy rybne (100g) A1,3,7 ryż (50g) surówka z kiszonej kapusty (100g) A7 woda (330ml)
|
serek kiri z paluszkami (35g) A1,7
|
